Om mig

  

Jag heter Anette Hellström och är 37 år.
Jag bor i en liten by som heter Kälarvet som ligger strax utanför Borlänge.

Mitt intresse för hundar har alltid funnits där, men det var först 1986 som jag köpte min första egna hund. Det var en Tibetansk spaniel som kallades för Pysen. När han var ca 9 månader gammal köpte jag en till " Tibbe " som fick smeknamnet Skutten.
Mitt intresse för utställning vaknade och har hållit i sig sedan dess. 1988 var jag tyvärr tvungen att sälja mina vovvar. Jag flyttade till lägenhet och de trivdes inte där.

Min nästa hund blev Swippen som är en blandras och som jag köpte som sällskapshund. Han flyttade till oss 8 veckor gammal och det var 1993. Jag anmälde mig till en kurs på brukshundsklubben och där startade mitt intresse för lydnad. Swippen och jag tävlar idag i Elitklass, men han börjar bli till åren så vi har minskat ner på tävlandet.

1995 flyttade Buster hem till oss. Han är också blandras och det var min man som ville ha en hund att tävla lydnad med. Han tröttnade dock efter något år, men tillsammans fick de Lp i klass ett. Det blev jag som tog över tävlandet efter husse. Buster och jag tävlar idag i klass 2 , men även han börjar bli till åren.

Mitt intresse för Stabyhoun  blev aktivt efter att jag sett denna underbara hund i en rasbok. Det var 1996. Då fanns det bara en registrerad staby här i Sverige. Medan jag väntade på att det skulle dyka upp fler så läste jag allt jag kunde komma över om denna ras och blev mer och mer intresserad. 1999 fick jag besked om att det fanns uppfödare på Staby i Malung och tog kontakt med dem. Genom dessa underbara människor fick jag bekanta mig med rasen på allvar. Jag var och hälsade på dem ett flertal gånger för att lära känna hundarna och kände mer och mer att detta var hunden för mig. År 2000 ställde jag mig i kö på en valp hos kennel Livsgnistans. Den 21/2-2001 föddes valparna och där i bland dessa fanns Nikie som bor hos mig idag. Hon var en bland 10 valpar i kullen. Det blev en lång väntan på denna hund, men det var värt varenda minut.

Jag har sedan 1996 varit Instruktör på Brukshundklubben. Men Okt-2001 startade jag Hundfocus här i Borlänge. Vi sysslade med kurser, föreläsningar och försäljning av hundtillbehör. Vi hade allt från valpkurser till tävlingskurser. Just nu ligger företaget vilande.

Min familj består av min man Christer och mina tre barn Emma , Robin och Jesper. Jag vill tacka dem för att de står ut med mitt enorma hundintresse både när det gäller tävlingar, utställningar och i hemmet.  Hundarna lever med oss dygnet runt. Jag jobbar hemma så att de har alltid någon i sin närhet.
 

 

<<< Tillbaka